неділю, 24 березня 2024 р.

УРА, канікули!!!

З понеділка розпочинаються весняні канікули. Це час, коли діти мають нагоду трохи відпочити від шкільної круговерті. Проте, щоб відпочинок не зводився до просижування у смартфоні, шановні батьки, спробуйте втілити у життя наступні поради.

-       Проведіть час просто неба!

Весняна погода на канікулах, зазвичай, сприятлива, аби допомогти дитині бути в чудовій формі та зарядитися енергією. Походіть парком, зіграйте в футбол або зробіть велосипедну прогулянку – це забезпечить добру фізичну активність.

-       Завітайте у бібліотеку!

Бібліотека – затишне місце для того, щоб провести час з користю. Саме тут діти можуть знайти цікаві книги до душі.

-       Займіться творчістю!

Любов до мистецтва та творчості має плекатися з дитинства. На весняних канікулах радимо провести час разом з дітьми, малюючи або створюючи щось нове. Такі хвилини зближують і запам'ятовуються на все життя!

-       Відвідайте культурні місця!

Немає кращого часу для отримання нових вражень, ніж весняні канікули. Якщо є нагода, відвідайте музеї, кіно, виставки та інші місця, що допоможуть дітям дізнатися більше про світ навколо нас.

-       Вивчайте іноземні мови!

Вивчення іноземних мов – важливий елемент розвитку дитини. Щоб діти не втрачали знання, наприклад, з англійської, ви можете порозмовляти нею вдома або переглянути разом мультфільми чи кіно іноземною з перекладом. 

Велике прохання не забувати про особисту безпеку! 

Батьки, нагадайте дітям правила дорожнього руху, попросіть їх не відходити далеко від дому або двору, бути постійно на зв'язку:

- контролюйте, де і з ким перебувають ваші діти, чим вони займаються;

-    якщо їх доводиться залишати вдома самих – проведіть інструктаж з чітким алгоритмом їх дій при повітряній тривозі та залиште номери, за якими можна звертатися по допомогу в разі потреби;

- нагадайте, що під час прогулянки не треба брати в руки вибухонебезпечні або підозрілі предмети, а у випадку їх виявлення – повідомити дорослих;

-       безпека в Інтернеті - теж важлива!

      І головне - нехай ці канікули подарують вам тільки приємні емоції і мирний, корисний відпочинок!

Немає коментарів:

Дописати коментар